De Beste Droge Wax voor Mannen: Van Kort tot Lang Haar

Ben je op zoek naar de beste droge wax voor mannen? Kom er in deze vergelijking achter welke droge wax het beste past bij jouw kapsel. 

Voordat we naar de vergelijking gaan, laten we eerst even definiëren wat een droge wax nu precies is. Naast het feit dat een droge wax droog is (I know, shocker), zijn er veel meer eigenschappen wat deze wax aantrekkelijk maakt. Vaak zijn droge waxen wat stugger en geven ze het haar een natuurlijk of matte finish. Een droge wax is dus ideaal voor de man die graag een wat natuurlijker kapsel wil.

Geen droge wax is hetzelfde en niet elke droge wax is geschikt voor jouw kapsel, maar welke is dan het beste? Zet je schrap, wij hebben ze hier allemaal op een rijtje gezet. 

Inleiding

1. Kort haar
——-1.1 By Villian Dynamite Clay
2. Halflang haar
——-2.1 Mr. Coté Ultimate Paste
3. Lang haar
——-3.1 Daimon Barber Forming Cream
4. Conclusie

Kort haar

Over het algemeen geldt: hoe korter het haar, hoe stugger de wax. Voor een kort kapsel als bijvoorbeeld de crew cut of French crop mag je dan ook best een stuggere droge wax met matte finish gebruiken. Dit geeft het haar meer hold en textuur. Vermijd droge waxen met veel vet of olie. Deze waxen geven glans aan het haar en dat staat niet zo mooi op korter haar.

Man met inhammen en french crop

By Villian Dynamite Clay (€21,95 / 65 ML)

Halflang haar

Heb je een kapsel waar je haar bovenop langer is, dan is een stugge wax niet wenselijk. Als je namelijk een hele stugge droge wax gebruikt op langer, dan gaat het haar tijdens het aanbrengen ontzettend veel trekken en valt het haar niet mooi in model. Onthoud, hoe langer het haar, hoe zachter de wax. Ga dus voor een lichtere paste in plaats van een knuppel harde clay. 

Mr. Coté Ultimate Paste (€19,95 / 100 ML)

Mr. Coté Ultimate Paste

Lang haar

Deze kapsels zijn tricky, teveel hold en je haar valt niet mooi. Te weinig hold en je haar blijft niet zitten. Nu moet ik eerlijk zeggen, de meeste droge waxen zullen te stug zijn voor dit type kapsel. Het gevolg is dat je klonten wax in je haar krijgt. Dat geeft onverzorgde look. Wat is dan wel een goede optie? Gebruik in plaats van een droge wax een matte crème. Een matte crème geeft namelijk hetzelfde effect, maar is veel makkelijker aan te brengen op je haar.

Daimon Barber Forming Cream (€22,95 / 100 ML)

Conclusie

Zoals je hebt kunnen lezen is het soort wax dat je kiest afhankelijk van de lengte van je haar. Voor korte kapsels gaat de voorkeur naar een stuggere wax. Is je haar wat langer bovenop dan is een zachte wax ideaal. Voor een kapsel met langer haar is de beste keus een matte crème. Wissel je snel van kapsel dan is het aan te raden om verschillende haarproducten in huis te hebben, zodat je haar altijd goed blijft zitten. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *